Pirometr ST

Indeks: 1

279,00 zł
Brutto

Pirometr z celownikiem laserowym. Zakres pomiaru -20/+320st.C, rozdzielczość optyczna 8:1

Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


 

Bezpieczeństwo dokonywanych zakupów

 

Szybka dostawa produktów

 

Proste zasady zwrotów

Pirometr ST jest idealnym narzędziem do pomiaru temperatury na odległość w sposób bezkontaktowy.  Integralną częścią pirometru jest układ optyczny, który gromadzi energię promieniowania podczerwonego mierzonego obiektu i ogniskuje ją na detektorze. Detektor zamienia energię podczerwoną na sygnał elektryczny, który jest wzmacniany, zamieniany na postać cyfrową, a następnie wyświetlany na wskaźniku pirometru. Celownik laserowy ułatwia w sposób zasadniczy określenie pola pomiarowego.  Nie wolno kierować strumienia lasera w kierunku oczu ludzi i zwierząt.

Pirometr spełnia następujące normy i standardy: EN61326, IEC61000-4-2, IEC61000-4-3, IEC61000-4-8. Badanie odporności na pole magnetyczne przeprowadzono w zakresie częstotliwości 80-1000MHz.

Cechy konstrukcyjne i użytkowe:

- autowyłączanie miernika po 6 sek. bezczynności

- przełączanajednostka wskazania C lub F

- podświetlenie wyświetlacza

- włączany / wyłączany celownik laserowy

- pomiar z automatycznym zatrzymaniem wyniku na LCD

Dane techniczne:

- zakres pomiarowy: - 20/+320st.C

- dokładność: +/- 2% lub +/- 2st.C (które większe)

- stosunek odległości do średnicy pola pomiaru: 8:1

- czułość widmowa: 5-14um

- powtarzalność: +/- 1st.C

- rozdzielczość: 0,5 st.C

- czas odpowiedzi: 0,5 sek

- współczynnik emisyjności: 0,95 stały

- środowisko pracy: 0-50 st.C , 10-90% RH

- środowisko przechowywania: -10/+60st.C

- zasilanie: bateria 9V

- żywotność baterii: 16 godzin

- wymiary: 150 x 133 x 45mm

- waga: 135g

- wyposażenie: bateria, instrukcja obsługi w j.polskim

Technologia produkcji oraz materiały i podzespoły zastosowane w pirometrze są zgodne z wymogami RoHS - Dyrektywa 2002/95/EC

Urządzenie nie jest przeznaczone do zastosowań medycznych. Może służyć jedynie do pomiarów temperatury ciała lub temperatury żywności.